Projektevaluering / Agile retrospectives

  • Husker I at lære af jeres fejl?
  • Husker I at lære af jeres succeser?
  • Får I gennemført jeres evalueringsmøder?
Projektevalueringer og retrospectives hjælper dit team med at identificere, hvad der gik galt, og hvad der gik godt i et projektforløb eller en iteration i et projekt.
 
Systematisk opsamling af erfaringer fra projekter og iterationer bliver mere og mere vigtigt. Ikke mindst på baggrund af det stigende behov for at minimere omkostninger. De omkostninger man kan fjerne ved at undlade at gentage fejl, og de omkostninger man kan spare ved at genbruge gode erfaringer er lette at gå til.
 
Evalueringer og retrospectives øger også medarbejdertilfredsheden, da det giver mulighed for konstruktiv refleksion i fællesskab.
 
I de agile udviklingsforløb, som mange IT-virksomheder benytter fx i form af SCRUM metoden, er agile eller sprint retrospectives en integreret del af metoden, der forbinder en iteration til den næste og opsamler beslutningsgrundlag til, hvilke aktiviteter man skal fortsætte med, hvilke der ikke virker og skal stoppe, og hvilke nye tiltag der er behov for.
 
Projektevaluering med ekstern konsulent
Retrospectives med en ekstern konsulent har den fordel, at konsulenten er 'neutral' aktør og derfor lettere kan spørge ind til ømme punkter.
 
En ekstern konsulent har også en systematisk og professionel tilgang, som øger kvaliteten af udbyttet.
 
Malther tilbyder facilitering af Projektevaluering og sprint retrospectives for dit projekt i form af en projektevalueringsseance for projektets deltagere. Med i evauleringen er planlægning, tilrettelæggelse, mødeledelse og dokumentation.
 
 
Malther Consulting   Suomisvej 4   1927 Frederiksberg C   Tlf. 21 71 72 07   chmal@maltherconsulting.dk